PUBLICITAT

Fem-los partícips

Estem a prop de la tornada a l’escola i tota la comunicat educativa en el seu sentit més ampli (professorat, alumnes, pares i mares, personal que hi dóna suport, direcció de les escoles, ministeri...) té clar que no serà un retorn habitual. Ens hem d’adaptar a conviure amb la Covid-19 i això comporta canviar hàbits: mascareta, rentat de mans, distància social ja formen part del nostre dia a dia. 

Però tornar a les classes en aquesta nova realitat provoca inquietuds, respecte i certa por a nous contagis i molts dubtes. Tot i els protocols que s’estan fent, els diferents escenaris en que es treballa, i havent previst el màxim de situacions possibles (brots entre grups escolars, classes online, suport parental si els infants han de quedar-se confinats,...), n’hi haurà que no s’hauran pogut preveure i que ens obligaran a viure en certa incertesa i canvis constants.

Animo a que en les decisions que s’hagin de prendre, en les mesures que es posin en pràctica, els nens, nenes i adolescents dels centres educatius del Principat en siguin partícips. I no només perquè és un dels seus drets participar, donar la seva opinió i ser escoltats en tots els aspectes que els afecten, sinó també perquè és la millor manera de que les mesures i protocols que es posin en pràctica tinguin èxit. Implicar-los és la forma de que siguin corresponsables i es facin seus els hàbits que la prevenció de la Covid-19 comporta. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT