PUBLICITAT

Valentia

Ara sí que sí, companyes i companys, passat Meritxell, ja hem tornat de les més que merescudes, breus i intenses vacances. Ahir vam donar la benvinguda a aquest nou curs, que ens recorda, com no podia ser d’una altra manera, que hem de reprendre una de les nostres assignatures pendents: l’avortament.
Ahir vam poder llegir a la premsa nacional, arran de les declaracions dels partits de dretes que donen suport a Govern, que el nostre sistema institucional està i estarà protegit. Però protegit de veritat, fins i tot per sobre dels teus drets humans: com ja saps, cap dona pot avortar a Andorra, ni tan sols en els tres supòsits bàsics (malformació del fetus, violació i riscos greus per a la salut física i psíquica de la mare).
Aquesta anormalitat és i serà (pel que sembla) la nostra normalitat durant els anys vinents. La nostra assignatura pendent. La nostra vergonya com a poble.
Perquè si, companyes i companys, és una vergonya no poder avortar ni en els tres supòsits bàsics.
Cal valentia per deixar d’ignorar el poble per no inquietar l’Església. Cal valentia per impedir que la sobirania estigui per sobre dels drets de les dones. Cal valentia per deixar de banda les polítiques asfixiants i pessimistes que tanquen portes.
Crec que ningú es va sorprendre ahir quan el President del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Pere López, va anunciar que tornarem a posar sobre la taula el debat sobre la despenalització de l’avortament. No farem ni un pas enrere. Som l’únic partit amb representació al Consell General que lluita per despenalitzar l’avortament, i això no es pot celebrar.
Hem batallat molt i ho seguirem fent. El nostre deure com a representants d’una part del poble andorrà és donar resposta a les seves demandes, i per això, la Joventut Socialdemòcrata va traslladar recentment a la resta de col·lectius joves la nostra proposta per elaborar una llei pròpia i específica sobre els drets sexuals i reproductius, que inclogui el dret a l’avortament, així com els drets del col·lectiu LGTBIQ+.
Companyes, companys, comença un nou curs polític. El curs polític que assentarà les bases de la nova Andorra. Una Andorra per a tothom. 
Molts ànims, molta força i sobretot, molta valentia. 
Secretari d’organització del Partit Socialdemòcrata 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT