PUBLICITAT

No hem après res?

Caldria recordar aquestes declaracions que va fer fa uns mesos Xavier Espot: «En el cas d’El Cedre, si s’ha fet res malament depurarem responsabilitats».
Ignorem si hi ha hagut depuracions i si hi ha alguna investigació oberta. Els familiars del usuaris del Cedre, a data d’avui, no en tenim cap notícia.
Però el divendres dia 2 d’octubre de 2020 aquesta altra notícia ens posà la pell de gallina a molts:
«Deu padrins residents a Salita i un professional sanitari d’aquest centre privat gestionat per la multinacional Domus VI han donat positiu en un cribratge programat. Arran d’això, les autoritats sanitàries han decidit activar l’àrea d’hospitalització Covid fixada a la cinquena planta del Cedre. Nou dels padrins ja hi han estat traslladats per efectius de la Creu Roja».
Penso que a alguns responsables els hauria de caure la cara de vergonya perquè estan, altra vegada, condemnant els pacients del Cedre a tornar a passar pel mateix malson de fa uns mesos, en plena pandèmia.
Aquesta és la solució que ha trobat pels nostres padrins aquest consell de savis que porta les regnes del país?
Una planta medicalitzada al Cedre que no és una altra cosa que, altra vegada, una planta Covid. Això sí, ho van decidir el mateix divendres dia 2 d’octubre de 2020, afirmant que  està tot super aïllat i controlat. No és cert. Això ningú ho pot garantir, així que demanem, respectuosament, que no ho diguin amb tanta fermesa.
No han tingut temps per habilitar un espai que no fos al Cedre, com tampoc no ho han fet tot tan bé com pensaven. 
Aquestes ments brillants que manen devien pensar que això no passaria, que el rebrot no tornaria a castigar els mes febles.
El Cedre, pels que no ho volen recordar, va ser el centre més castigat en plena pandèmia. Si això es torna a descontrolar quina estratègia pensen fer servir?
Dos ministeris són responsables del Cedre, un centre sociosanitari que està ple de padrins que es mereixen un final de vida digne, i que no entenen el que està passant.
El Cedre torna a ser el pla B de les residències privades. Potser que s’ho facin mirar, perquè alguna cosa no només no es fa bé, sinó que, encara més greu, no s’està fent.
Amb aquesta última decisió, el Govern està negant «garantir una atenció de qualitat als residents del centre sociosanitari del Cedre, mitjançant un equip suficient en nombre i format en geriatria, perquè les persones grans mereixen tota la nostra atenció», com pregonaven en campanya electoral. El que és evident és que si el personal que hi treballa es contagia, els residents, com fa uns mesos, en seran els màxims afectats.
L’Estat té el deure de tenir cura, amb especial atenció, de les persones més vulnerables dins de la nostra societat, els més grans i les persones amb diversitat funcional. No sembla que s’estigui fent com cal. Tanmateix volem agrair públicament a tot l’equip que treballa dia a dia al Cedre la feina que fan. Tenen tot el nostre recolzament sempre. 
Membre de la Comissió Política Nacional de Progressistes-SDP

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT