PUBLICITAT

Seny i sensibilitat

Fa mesos que arrosseguem moments complicats. Convivim amb la por que ens genera la incertesa, amb distàncies i restriccions. I ho fem perquè som conscients que si no som responsables, pagarà tothom les conseqüències.

Han passat 10 mesos. 10 mesos, qui ens ho havia de dir: ja tornem a tenir aquí la neu, les nadales, les llums, els arbres de Nadal i tot un grapat de resquícies de l’antiga normalitat que tots recordem amb nostàlgia.

Les dates assenyalades s’acosten mentre els equips del Govern treballen a contrarellotge per tancar uns protocols que ens han d’ajudar a relacionar-nos amb la nostra família aquest Nadal. Aquests dies ja sentim a parlar de grups bombolla, tests previs a les reunions, i d’una factura en forma de possible tercera nova onada. I a mi no deixa de sobtar-me, com a ciutadà, que mentre es prenen tantes precaucions per un costat, per l’altre, es faci el que podria arribar a semblar ben bé el contrari. Parlo del Poblet de Nadal d’Andorra la Vella.

Parlem d’una activitat que, si bé ha de seguir uns protocols sanitaris, ja es va demostrar la setmana passada que no tothom els respecta. Qui hagi tingut l’oportunitat o la valentia d’entrar al Poblet de Nadal el darrer cap de setmana, compartirà amb mi la meva sorpresa, estic convençut. Desenes de persones fent cua al voltant de les casetes, desafiant la distància de seguretat. Algunes d’elles, menjant. D’altres, gaudint d’un bon got de vi negre calent a la mà. I ja no em feu parlar del tabac.

Aquest any no tocava fer el Poblet de Nadal com s’ha fet fins ara, vist que és un any complicat i difícil, i els diners que s’hi ha gastat es podien haver destinat a ajudes a la població que està passant més dificultats. Més enllà dels costos associats al Poblet de Nadal (més de 500.000 euros), no em deixa de sorprendre el fet que s’hagi autoritzat la seva organització: el Govern ens demana dia si i dia també que fem un esforç per evitar les interaccions socials, amb l’objectiu de reduir els contagis. Des del Govern es demana més responsabilitat a la ciutadania i s’ha assenyalat els bars i restaurants com a principals responsables de l’augment de contagis, aplicant unes restriccions que ofeguen al sector i a les seves famílies.

Veurem llavors què passa amb el Poblet de Nadal.

Tot plegat, em sobta que ens hàgem permès això. Des del Govern s’ha autoritzat el Poblet de Nadal, però amb unes restriccions que s’han de respectar, i fer respectar. Toca celebrar Nadal, però amb seny i respecte. Toca ser conseqüents: no entenem la posada en marxa d’un poblet que pot aplegar tanta gent i que aquest cap de setmana s’ha demostrat que manquen mesures. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT