PUBLICITAT

La youtubera denunciada

És el que té estar de moda i ser quelcom amb tanta influència a les xarxes socials, que els youtuber són persones que poden ser referent en moltes coses. Els joves s’identifiquen molt, i a voltes massa, en els youtubers. Són el seu referent i els segueixen de manera incondicional, els pares no ens podem imaginar de com aquest nou model de famosos marquen als nostres fills.
El polèmic vídeo de la UrbexWoman en l’edifici en runes de l’antic hospital de Santa Coloma ha fet que molts reflexionéssim, no del deplorable estat en què es troba, sinó com un vídeo així pot despertar la curiositat dels adolescents i això faci que els piqui el cuc de la curiositat i vulguin fer una excursió a l’interior per verificar ells mateixos si realment es tan terrorífic com la youtuber explica en els seu vídeo promocional...
Es llegeix en mitjans de comunicació que la CASS denuncia els fets davant el servei de Policia per evitar que es converteixi en un efecte crida... o potser la raó de fons és tapar les vergonyes de la negligència d’haver deixat un edifici abandonat a la seva sort.
La sorpresa per a molts pares ha estat la resposta dels fills quan es parla de l’efecte crida: ja està més que visitat fa anys, aquesta es pensa que no ens està ensenyant res de nou. I molts pares que desconeixien que en algun moment els xavals ja han fet l’excursió s’han posat les mans al cap pel que podria haver passat i per sort no ha passat.
Altres pares encara estan amb el rum-rum i la por que això no sigui una nova moda i els que no han fet la visita guiada ara la facin.
A mi també m’ha fet ballar el cap la curiositat i vaig decidir treure el cap, que no colar-me, per veure si realment l’accés era difícil. Decideixo dirigir-me a l’edifici de l’antiga clínica de Santa Coloma. Aparentment està tancat, però l’accés, si volgués colar-me, és senzill. Tot i que no estic en plena forma, no em costaria gaire i fent servir l’entrada principal... per la part de darrera o lateral tampoc seria gaire difícil. 
Pensava que després de la publicació del vídeo es faria quelcom perquè l’accés fos menys fàcil... perquè segons hem pogut veure en un vídeo i així ho expliquen adolescents l’accés no és gaire complicat.
La polèmica ara està servida pel famós vídeo de la youtuber, que si és cert que sent quelcom que pot tenir tanta influència, podria haver estat més curosa i fer servir aquesta influència en positiu, com avisar de com de perillós podia ser visitar aquell edifici en runes, tot i que ja sabem tots que la curiositat és quelcom impossible de controlar i menys en adolescents.
Però també s’hauria de parlar de per què està aquell edifici on el perill és present a cada metre quadrat i amb tants riscos amb tan fàcil accés i com és que només ens posem les mans al cap quan algú de fora fa saltar les alarmes i és aleshores que ens preocupa que algú pugui prendre mal.
Demanat sense fer gaires preguntes ja hi ha que han pres mal, però no ha passat de ser quelcom anecdòtic, un maó a la cara (poca broma), un turmell torçat, uns pantalons esquinçats, unes rascades als genolls, sort en tenim que el mal que s’ha pres ha estat menor.
La youtuber ja està denunciada, ja veurem com acaba el serial dels vídeos, la crida ja està feta i el rum-rum de la curiositat potser picarà a més d’uns quants.
I no han de ser només adolescents, que curiosos a totes les edats en som. Ara falta veure si es fa alguna cosa per evitar que aquell «mamotreto» en runes que en el seu dia va ser una clínica tan estimada deixi de ser un perill, no només per curiosos sinó que per a tots.
Perquè ja fora hora fer les coses bé a la primera. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT