PUBLICITAT

Treball en xarxa amb la ciutadania

Ara que estem en un moment tan crític i on el ciutadà està tan però tan escanyat per tot, seria bo que aquells que van demanar la seva confiança presentant-se a les eleccions i han rebut, a través del vot, la responsabilitat d’administrar el país fessin un esforç per acostar-se a la gent.

En campanya es trucava a la porta de casa de les persones demanant que fessin confiança als candidats i presentant un programa amb propostes per millorar el dia a dia, per consolidar l’economia del país, garantint el futur dels joves, les pensions del padrins i moltes propostes més.

A data d’avui, la Covid és el motiu que s’empra per justificar que no s’han pogut assolir la gran majoria de les propostes. Jo, com a progressista, crec que més aviat és sovint l’excusa per tapar les vergonyes de la inoperància. La gent prou va intentar entendre els pactes per formar govern i va voler assimilar una configuració més plural, que es va dir que era «transversal».

La transversalitat és el que la ciutadania va votar, creient que així estaria tothom representat en un govern de coalició, el que ara té el país.  Un govern al qual s’ha de reconèixer que li ha tocat un escenari molt complicat. Amb aquesta pandèmia que castiga al país no ha de ser fàcil estar governant.

Però també tenim un govern sord, que no escolta. Els progressistes pensem que el que toca ara és treballar en xarxa amb la ciutadania, escoltar activament les necessitats reals per poder ajudar-los. Ara toca això. Escoltar tots els actors que formen part de l’economia del país, deixar d’empoderar als forts i fer un esforç per donar veu als que ho són menys. 

Mentre, trobem a faltar al Consell General una oposició responsable i ferma que defensi el país, que faci una feina activa i que sigui crítica amb aquesta majoria, que segons el nostre entendre, està amb el peu a mig gas. Una oposició que plantegi una alternativa del Govern.

El país necessita veus crítiques, no que cridin ni que discuteixin, que creïn un debat i que aportin propostes i les defensin fins al final. Estem en un moment que ja no s’hi val a criticar sense aportar solucions. La gent s’ho mereix i realment ho necessita.

Cal treballar amb el ciutadà i posar en pràctica el treball en xarxa amb la gent.

Tenim petites empreses que han après a reinventar-se. Escoltem-los i treballem amb ells, cal aprendre la lliçó de com ho estan fent i compartir-ho amb les que difícilment aguantaran perquè ja abans de la Covid estaven força escanyades.

I no es pot perdre de vista que els crèdits tous que no es puguin retornar estan garantits per el Govern, i els bancs no perdonaran ni mig cèntim d’euro, i en conseqüència cal recordar que el retorn el pagarem entre tots. 
Els progressistes pensem que és positiu donar veu a la ciutadania. Parlem i escoltem i, al contrari de molestar-nos, en agrada quan algú pren nota de les nostres propostes i se les fa seves. Cal fomentar el treball en xarxa amb la ciutadania.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT