PUBLICITAT

Un PS obert

El passat dissabte 12 de juny, el Partit Socialdemòcrata va celebrar el seu 18è congrés. Un congrés amb dos principis clars: renovar els càrrecs del partit i aprovar les ponències que marcaran la línia política del PS i la línia programàtica de les properes eleccions nacionals de l’any 2023. 

La posició del PS després d’aquest congrés és ben clara i així ho va definir el nou president del partit, Pere López, quan va explicar que en els propers anys s’hauran de fer canvis, reformes. El congrés va demostrar una vegada més que des del PS apostem per una Andorra per a tothom, més àgil, més sostenible, més feminista, més verda, més justa i més solidària, com així també ho van demostrar les ponències que es van presentar sobre temes que ens preocupen als ciutadans com són, per exemple, l’habitatge i la simplificació i una major agilitat dels tràmits administratius, sobretot a l’hora de constituir una societat o crear un negoci a Andorra. Ponències que també van demostrar que volem fer un pas endavant en la protecció i en els drets dels ciutadans a través de la despenalització de l’avortament i per a que aquest sigui lliure, l’eutanàsia per tenir una mort digna i la prohibició de la gestació subrogada. Ponències que aposten per la protecció del nostre sistema i polítiques verdes, així com per una participació més activa i un partit més obert a tota la ciutadania més enllà de nacionalitats, anys de residencia, colors o ideals polítics. En definitiva, volem un PS que escolti a tothom. 

Podem dir ben alt i ben fort que tenim una executiva feminista, ja que està formada per cinc homes i set dones. A més, entre nosaltres també comptem amb cinc membres de la Joventut Socialdemòcrata d’Andorra (JSA) i tenim la gran sort que, per primera vegada des de que existeix, sigui una dona la persona que té el càrrec de coordinadora, com és la Maria Nazzaro, acompanyada per l’Emma Juan i el Tomàs González. I per tant, podem dir que tant l’òrgan directiu del PS com el de la JSA està confeccionat majoritàriament per dones. 

En conclusió, la visió del Partit Socialdemòcrata amb la qual sortim del nostre congrés i encetem la nova executiva és la mateixa que la del país que volem. Una Andorra que avança, una Andorra oberta i una Andorra participativa. Una Andorra per a tothom que s’ha de moure en el principi basat per les 5S, tal i com va subratllar Pere López en el seu discurs al Congrés. Una Andorra que sigui Sostenible, Segura, Solvent, Solidària i Socialdemòcrata. 

Construir un projecte guanyador per Andorra i per a tu, que ens permeti fer el país que volem i que ens mereixem. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT