PUBLICITAT

Representació suplantada

Fa dies que escoltem la consellera general Carine Montaner referir-se al centre sociosanitari el Cedre, parlant de la mala gestió del Govern durant la pandèmia. Actua com si s’autoproclamés la portaveu de les famílies o, en tot cas, algunes persones així ho percebem. Diu i repeteix que hi ha familiars que han denunciat la mala gestió davant la Fiscalia. Però ella, ha fet alguna cosa?

Molts retrets al Consell General i una bateria de preguntes. Demana informació en relació als fets que allà van passar en el període de confinament. O potser estem equivocats i resulta que s’ha personat davant la Fiscalia demanant que actuï?

Voldria recordar-li a la consellera general Montaner que el Cedre no és només un centre sociosanitari, és la casa de gent gran i persones dependents. Al Cedre hi ha persones que hi viuen i persones que els cuiden i són professionals excepcionals.

És una gran família on entre els uns i els altres, amb més o menys recursos, estan superant les dificultats del dia a dia, els confinaments que pateixen per nous contagis, el no poder sortir ni reprendre la normalitat amb els seus familiars. El patiment encara hi és, però d’això poc en parla la consellera laurediana.

En la seva condició de consellera general és molt lliure de defensar el que vulgui. Però ara mateix l’única eina defensiva que tenim és la vacuna i els residents del Cedre, fins que no estiguem tots vacunats, patiran restriccions. Sap la consellera general Montaner que l’únic espai lúdic de trobada en el qual es retrobaven les famílies cada tarda amb els residents està tancat?

Sap que aquella cafeteria que era un lloc de trobada en el qual es passaven molt bones estones i es compatien moment entranyables amb els residents i les famílies, està tancat?

Sap que els familiars només poden veure als padrins 30 minuts amb mesures molt restrictives?

I el més importat, sap que aquesta gent el que menys els sobra és temps? Per a ells el temps els va en contra. Alguns tenen malalties degeneratives i a voltes d’una setmana a l’altra els seus caps no recorden coses.

És ben cert que hi ha moltes coses que no s’han fet bé. Massa, i la prova està en el gran nombre de padrins que van morir. Però ja n’hi ha prou de fer servir el Cedre com a falca recurrent. Massa sovint hem escoltat la consellera general barrejar pomes amb xinxetes al Consell General. 

Jo també soc reticent a la vacuna, però m’he vacunat, doncs voldria que la rutina al Cedre torni a ser un altra. Respecto els que no volen fer-ho. Però ja n’hi ha prou de fer servir el Cedre com a palanca política. 

Li voldria dir a la consellera general Carine Montaner que si vol atacar al ministre de Salut no faci servir el Cedre ni vulgui instrumentalitzar les famílies que han patit tant. I dir-li també que no ha fet un seguiment acurat ni cap acció exemplar en relació a aquest tema, i cal que no s’enganyi la ciutadania, ni als familiars dels residents.

Seria útil, i fins i tot necessari, que el Govern tingués al davant una oposició contundent, que defensi les persones més vulnerables del país. Els progressistes creiem que al Consell General els grups parlamentaris de l’oposició no ho fan. Però les formes i maneres de la consellera general en tractar la situació del centre sociosanitari del Cedre no són gens adequades ni, menys encara, representatives dels residents i dels seus familiars. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT