PUBLICITAT

A la parròquia tots paguem el mateix

En aquesta finestra havíem aplaudit el que semblava una nova i positiva manera de fer del Comú d’Encamp en l’atenció ciutadana.

Sap molt de greu, doncs, haver ara de constatar públicament que a la parròquia d’Encamp el foc-i-lloc el paguem tots igual, però no tots ens sentim tractats de la mateixa manera. Sembla que hi hagi diverses regles de mesurar.

Els que vivim i tenim els nostres negocis radicats en la part de l’avinguda Joan Martí, que va de l’entrada sud d’Encamp fins a la primera rotonda de dins del poble, veiem com només es fa inversió al voltant de la Casa Comuna i els Arínsols. Segurament, algun dia tocarà que ho veiem arribar a la part baixa, o potser no…

Hi ha punts on els contenidors estan a vessar de brutícia i deixalles, i les deposicions de mascotes són cada dia la tònica. Hi ha massa gent incívica que no respecta res, però tampoc es fa res per a fer complir les ordinacions d’higiene. 

Sembla que hi ha dues parròquies: la de la part alta, on tot es modernitza i es neteja; i la de la part baixa, que cada dia està més abandonada i bruta, i on les accions que es fan són tan minses que quasi no són visibles.

Diguem-ho clar: a la part alta de la vila d’Encamp la inversió es comença a notar, però la resta del poble cada vegada està més deixada de la mà de Déu, és a dir, del comú. Les voreres estan en un estat deplorable, els senyals d’indicació torts, els fanals plens de brutícia i hi ha defecacions animals.

A això hi afegim que, sovint, els vehicles entren a la parròquia circulant a una velocitat escandalosa. En més d’una ocasió, dissortadament, han fet mal a algú.

No expliquem res que no se sàpiga i més d’un cop s’ha parlat amb responsables comunals, però no sembla que es vulgui fer res.

També es pot veure massa sovint autobusos que no respecten el pas de vianants, que van a tota velocitat i no fan cas de les limitacions.

L’avinguda Joan Martí és una via urbana d’Encamp i no pas un circuit d’alta velocitat. Sembla que és quelcom que ja s’ha donat com a cosa perduda. Cal trobar una solució de manera urgent, amb més semàfors de limitació que realment funcionin, i algú que controli totes aquestes imprudències temeràries d’alguns conductors i que posen en risc a les persones que viuen en aquest punt de la nostra vila. Ja no s’hi valen més excuses! 

Confiem que s’hi posi remei abans que no hi hagi cap accident o es faci mal a algun infant o padrí. Aleshores tots plorarem. És el moment d’escoltar la gent que fa temps es queixa i ho ha denunciat a la Casa Comuna.

Mentrestant, sentim a parlar de la gran inversió de la corporació en floretes per a la parròquia. Ja ens sembla bé que la cònsol tingui una visió tan verda i li agradi posar flors, però agrairíem que pensi de manera més global en les necessitats de tots els encampadans i en els seus comerciants, que tots paguem els mateixos impostos, i volem que el retorn dels mateixos també sigui just. No només els voltants del comú han d’estar nets i remodelats.

Encamp som tots, i la inversió ha de ser percebuda i rebuda per tots de la mateixa manera. Amb una gran despesa en flors no n’hi ha pas prou.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT