PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Marquina crea una iniciativa per canviar la normativa de l’Ironman

L’andorrà es mobilitza arran de la seva desqualificació per entrar a meta amb els seus fills a Calella

Per ALBERT CANES

Pere Marquina en la presentació del Club Triatló AnyósPark, l'any 2013.
Pere Marquina en la presentació del Club Triatló AnyósPark, l'any 2013. | ÀLEX LARA
La decisió de l’Ironman de Calella 70.3 de desqualificar dos triatletes andorrans per anar acompanyats dels seus fills en l’arribada a meta va indignar a molts amants d’aquest esport que no s’ho prenen com una professió, sinó com una passió i afició. És per això que un dels desqualificats, Pere Marquina, amb l’ajuda de Jordi Llovera, va iniciar a través de la pàgina www.change.org una iniciativa per intentar que l’empresa permeti que un moment tant especial com és per a molts completar una prova d’aquest nivell i compartir-ho amb els familiars no comporti la desqualificació. En el lloc web en qüestió la gent pot donar suport a la iniciativa amb un simple ‘clic’ i quan arribin a un mínim de signatures es traslladarà la petició a la directiva de l’Ironman. 
 
«Volem fer soroll i que tot això avanci. El que pretenem és fer saber a la gent que aquesta marca no permet això i després que decideixin si volen participar-hi o no» afirma l’impulsor, que accepta que «no esperem gaire cosa perquè a l’Ironman són molt estrictes». Marquina lamenta que «la solució a aquesta norma sigui no participar en la prova». Aquesta normativa està realitzada per seguretat, i ve arran d’un incident en què un nen va caure dels braços del seu pare quan creuava la meta en un edició passada. «Nosaltres signem un paper de responsabilitat civil que ens fa responsables del nostre material i del que pugui passar durant la cursa. Ho has de signar per a què et donin el dorsal» comenta. La proposta de Marquina és habilitar una zona per poder creuar la meta amb els familiars o amb qui sigui per fer d’aquest moment especial encara més memorable. «No demanem res de l’altre món» assegura Marquina. També demana que «almenys ho posin per escrit en el reglament per tal que tothom ho sàpiga».
 
Per altra banda, el correu electrònic que va enviar Joan Saludes a l’organització per denunciar les males maneres de desqualificar-lo encara no ha rebut cap resposta. 
 
Els Resultats

Pere Marquina va ser el quart andorrà en arribar a meta amb un temps de 5.18,31 hores i Saludes va ser el setè i amb una marca que va rondar les 5 hores 44 minuts. Tot i això, els seus resultats no van servir per a entrar en la llista de classificats final. Sí que ho van fer, i amb un resultat molt destacable Pau Busquets i Joan Gras, que van entrar a la meta en la 48a i 50a plaça, respectivament. Busquets va completar el recorregut de les tres disciplines en 4.40,15 hores i Gras ho va fer en 4.41,01. Són els resultats més destacats per part d’andorrans i que van servir per entrar al Top-50 d’un Ironman amb més de 1.500 participants. A més a més, els dos corredors es van quedar a menys de 40 minuts del guanyador, l’alemany Jan Frodeno. Manel Cerqueda va ser el tercer andorrà en arribar, també amb una actuació destacable entrant en la posició 125 amb un temps de 4.55,36. 
 
Tommy Castellet, Josep Solanellas, Jordi Cerro, Alfonso Torreño, David Prats, Ignasi Villamayor i Pedro Reyes van ser els altres andorrans que van finalitzar l’Ironman.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT